بازسازی ساختمان

قوانین بازسازی ساختمان امروزه اهمیت بیشتری پیدا کرده‌اند. در دنیای امروز که آپارتمان‌نشینی هر روز اغلب از پیش اشاعه می‌یابد و هر روز ساختمان‌های کهنه اکثریت تخریب شده و به برج‌های بلند تبدیل می‌شوند، هنوز هم خانه‌های باستانی در تمام جهان طرفداران خودشان را دارند. بسیاری از افرادی که از ماضی تا به حال در این خانه‌ها زندگی می‌کرده‌اند، آماده به تعویض خانه‌های خویش با آپارتمان‌های نو نیستند. خیلی از کسان هم هستند که بعد از مدت‌ها آپارتمان‌نشینی خسته شده‌اند و ترجیح می‌دهند به سراغ خرید خانه‌‌های کهن بروند.



با تمام این صحبت‌ها، خانه‌های کهن هرچقدر هم که زیبا و آسان به نظر بیایند به گذشته تعلق دارند. این موضوع به این معناست که چه بسا تأسیسات و بنای این خانه‌ها غیرقابل استفاده یا در بهترین حالت مستهلک است. در نتیجه راه‌حل حفظ چنین خانه‌هایی نوسازی و بازسازی آن‌ها است. بازسازی ساختمان بر بر اساس قانون، شرایط و مراحل مشخصی دارد و اگر شما قصد بازسازی منزل خود را دارید، باید قبل از هرچیز به سراغ قوانین مربوط به بازسازی ساختمان بروید. برای این قصد در پیوستگی این مطلب به اتفاق ما باشید.



بازسازی و نوسازی

قبل از هر چیز لازم است بدانید که بازسازی و نوسازی با هم متفاوت‌اند ولی خیلی از کسان این دو اصطلاح را اشتباهاً به جای هم بهره‌گیری می‌کنند. بازسازی ساختمان به معنای انجام تعمیرات و اقدامات مرمتی روی یک بنای کهنه است که عمر بنا را افزایش می‌دهد، اما تمام سعی بر این است که در طی این تعمیرات کمترین میزان تغییر در نما ساختمان ایجاد شود. بازسازی بنا به راستی همان فرآیندی است که بر روی بناهای تاریخی سپریدن شده و راهبند از بین رفتن این بناها می‌شود.


بازسازی داخلی منزل

تصمیم گیری در مورد وضعیت بازسازی درونی منزل، بر دوش کسان می باشد. این بازسازی دربرگیرنده تغییر در قسمت ها و اجزاء گوناگون خانه می شود. آن چه که در بازسازی داخلی خانه بیش تر باره توجه پیمان می گیرد، بحث جذاب دکوراسیون درونی می باشد. در پیوستگی این مطلب نکات تکمیلی در اختیار شما پیمان خواهیم داد.



رنگ آمیزی داخلی منزل



  • ۰
  • ۰

قزوین که از گذشته لغایت کنون، بارها اسم خود را تغییر دیتا است، در بخش شمال غربی مملکت واقع شده است. راژیا، آرساس، اردپا، کشوین و کاسپین از نام‌های کهنه قزوین بوده‌اند. ایالت قزوین با تشکیل فقط یک درصد از مساحت خاک کشور، بیش از هشت درصد از فرآوری و اقتصاد مملکت را تامین کرده است. قزوین به دلیل موقعیت جغرافیایی منحصر بفرد خود، از مناطق مهم گردشگری در ایران به آمار می‌آید. استان‌های گیلان، مازندران، همدان، زنجان، البرز و مرکزی از استان‌های همجوار قزوین هستند.

علاوه بر اینکه قزوین، یادبود ها تاریخی بسیاری را در دل خود جای دیتا است، دارای اقلیمی غنی از مناطق تفریحی طبیعی نیز هست. نزدیک ۱۱ درصد از یادبود ها تاریخی ثبت شده کشور، در استان قزوین واقع شده‌اند. ناحیه تاریخی الموت که شهرت بسیار در جهان دارد، در این فرمانروایی قرار دارد. هم‌چنین قزوین گرد از مراکز مهم در تولید پسته و فندق، زغال اخته و انگور در مملکت می‌باشد.

مقایسه بها و رزرو هتل قزوین از سایت های معتبر

جغرافیای قزوین با اندک شدن در میان رشته‌کوه‌های البرز، کوه‌های رامند و خرقان از سه جهت، بعنوان منطقه‌ای کوهستانی و مرتقع شناخته می‌گردد. جاهای دیدنی قزوین همواره برای کوهنوردان به عنوان احد از مقاصد مهم در عقیده گرفته شده است. کوه سیالات با ارتفاعی حدود ۴۱۷۵ متر و نیز شاه البرز با ۴۰۵۶ متر، از کوه‌های معروفی هستند که در قزوین واقع شده‌اند.

اما جاذبه های تاریخی قزوین کدامند؟ نشانه ها تاریخی قزوین چیستند و کدام مناطق برای طبیعت‌گردان مناسب است. علاوه بر شهر قزوین، مناطق دیگری نیز در این استان بعنوان جاذبه‌های طبیعت‌گردی هستی دارند. الموت، آبیک و تارم سفلی از دسته این مناطق می‌باشند. در ادامه با شناسایی مناطق و جاهای دیدنی قزوین به اتفاق خواهیم شد.


آثار تاریخی قزوین
مسجدالنبی قزوین
مسجدالنبی

در راستای بازار قزوین که از یادگارها مهم تاریخی این شهر است، مسجدالنبی قزوین قرار گرفته است. مسجدالنبی در ضلع جنوبی خیابان پیشوا خمینی واقع شده و با استناد به منابع معتبر، زمان ساخت آن به دوره قاجاریان باز می‌گردد. دستور ساخت این مسجد توسط فتحعلی‌شاه قاجاریه صادر شد. مسجد حائز سه ورودی مجزا، دربرگیرنده درب‌های شمالی، شرقی و غربی می‌باشد. جلوه باشکوه سردر اصلی مسجد که از طرف شمال وارد می‌شود، شکوهی ویژه به مسجد بخشیده است. پوشیده شدن سرتاسری ورودی شمالی مسجدالنبی با کاشی‌‌های کتیبه‌ای، اسلوبی و ینایی، ویژه بودن معماری مسجد را دوچندان کرده است. نگاشته شدن جلوه‌های زیبایی از خط نستعلیق در پس‌زمینه لاجوردی رنگ کاشی‌ها، گستردگی شبستان مسجد و استواری بالای بنای آن، از ویژگی‌های منحصربفرد آن است. مسجد‌النبی قزوین در سنه ۱۳۱۰ توانست نام خود را در یادبود ها ملی ایران به ثبت برساند.

آدرس: قزوین، ضلع جنوبی خیابان امام خمینی، بین خیابان سعدی و عبید زاکانی

امام‌زاده پرنس حسین
امام‌زاده_شاهزاده_حسین

شاهزاده حسین یکتا از فرزندان امام رضا (ع) است. در روایات آمده است که وی بهنگام کوچ به خراسان، در سن دو سالگی در شهر قزوین فوت شده‌اند که در همانجا به خاک ودیعه شده است. بقعه مطهر وی که بنام امام‌زاده شاهزاده حسین در قزوین معروف است، حائز دو ورودی از جنوب و شمال می‌باشد. صحن بزرگ این بقعه، حائز نمایی با طاق‌نما و شش مناره از سمت ورودی شمالی‌ست. کاشی‌کاری‌های زیبای این صحن، جلوه‌ای باشکوه دارد. ایوان‌های مزین به کاشی‌کاری با طرح‌های مختلف در دورتادور صحن به چشم می‌خورند. فضای داخلی بقعه امام‌زاده حسین با کاشی‌کاری‌های خشتی، آینه‌کاری و کتیبه‌های خط ثلث تزئین شده است. رنگ لاجوردی این نشان تاریخی، نمایی بی‌نظیر به آن بخشیده است. دیرینگی این بنا به دوران ایلخانیان برمی‌گردد. حرم مطهر امام‌زاده شاهزاده حسین در سال ۱۳۱۸ در لیست یادگارها ملی به ثبت واصله است.

آدرس:‌ قزوین، خیابان سلامگاه، آستان امازاده پرنس حسین (ع)

مقایسه قیمت و کرایه ویلا و سراچه در قزوین از سایت های معتبر

تیمچه حاج سید کاظم
تیمچه_حاج_سید_کاظم

در تقسیم میان بازار کهنه قزوین، تیمچه حاج سید کاظم جای دارد. در بخش روبرویی راسته سراجان، تیمچه‌ای سرپوشیده و حقیر پیمان دارد که محل تجارت بعضی از تجار بزرگ از دسته حاج کاظم چرم‌فروش بوده است. این پاساژ (فرانسوی) بعلت محبوبیت فراوان حاج سید کاظم، به اسم او نام‌گذاری شده است. هم‌اکنون نیز این پاساژ (فرانسوی) بعنوان مرکزی برای فروش چرم و بار شناخته می‌گردد.

آدرس: قزوین، بازار قزوین

تیمچه سرپوشیده
تیمچه سرپوشیده از بخش‌های بازار قزوین است که دیرینگی آن به دوره صفوی و قاجاریه بازمی‌گردد. این پاساژ (فرانسوی) با سقفی که فضای میان را پوشانده است، واقع در جنوب بازار قیصریه است. ساختمان دوطبقه پاساژ (فرانسوی) شامل حجره‌هایی‌ست که محل کسب و کار تاجران است. این تیمچه در سنه ۱۳۷۸ با عدد ۲۴۱۰ بعنوان یادگارها ملی ایران ثبت شده است.

آدرس:‌ قزوین، بازار قزوین

مقایسه قیمت و رزرو هتل بغدادی تاکستان قزوین از سایت های معتبر

سرای رضوی قزوین
سرای رضوی قزوین که به کاروانسرای شاه نیز شهرت دارد، متعلق به دوره صفویان می‌باشد. محل سرای رضوی در جنوب بازار قزوین است. معماری بنا بصورت دو ایوانی است و مجموعه حجره‌های آن در دو طبقه، دورتادور حیاط مستطیل‌شکل آن را فراگرفته است. از این سرا، در ماضی بعنوان بارانداز کاروان‌رویان کاربرد می‌شد و شترخان موجود در آن، جهت نگه‌داری از چهارپایان مورد بهره‌گیری پیمان می‌گرفت. سرای رضوی با سه ورودی که به قیصریه، بازار بزازان و بازار وزیر دارد، در موعد سلطنت شاه طهماسب صفوی ساخته شده است.

آدرس:‌ قزوین، بازار قزوین

سرای حاج‌رضا
سرای_حاج_رضا

از بخش‌های دیگری که در بازار قزوین وجود دارد، سرای حاج رضاست که واقع در ضلع جنوبی آن است. سرای حاج رضا با حیاطی کبیر در میان، سراحجره‌هایی در پیرامون و اتاق‌هایی دوطبقه، آراسته به قوس‌های جناغی و کاشی‌کاری‌هاست. ورودی کاروان‌سرای حاج‌رضا در بخش غربی آن قرار گرفته است. طاق‌های زیبای بنا باعث شده است تا این سرا، به چهره یک تیمچه سرپوشیده به نظر آید. سرای حاج رضا از دسته شمالی خود به بازارچه وزیر متصل است. این محیط‌ در ماضی بدست بازرگانان تبریز و قفقاز اداره می‌شد. ثبت این نشان در سنه ۱۳۸۴ چهره پذیرفته است.

آدرس:‌ قزوین، ضلع جنوبی بازار قزوین

مقایسه بها و رزرو هتل مرمر قزوین از سایت های معتبر

کلیسای کانتور
کلیسا_کانتور

کلیسای کانتور از سایر جاهای دیدنی قزوین می‌باشد. در سررسید اشغال ایران توسط روس‌ها و در خلال جنگ جهانی دوم، ساخت کلیسای کانتور اتمام شده است. ورودی کلیسای کانتور در ضلع غربی آن واقع شده است که فضای ورودی آن دربرگیرنده سقفی شیب‌دار است. حیاط کلیسا، محل دفن شدن یک خلبان و یک مهندس روس است که در زمان جنگ در ایران جان خود را از دست داد‌ه‌اند. صلیبی که در ذیل گنبد کلیسا نصب شده است، نشانی از مسیحیت ارتدوکس را دربردارد. کلیسای کانتور نمایی آجری و زیاد زیبا دارد که تماشای آن خالی از لطف نیست.

آدرس: قزوین، خیابان آیت‌الله طالقانی، خیابان دارایی

بقعه حمدالله مستوفی
بقعه_حمدالله_مستوفی

آرامگاهی به یادگار باقیمانده از دوره ایلخانی که دیرینگی آن نزدیک ۷۰۰ سال است. حمدالله مستوفی از نویسندگان و تاریخ‌نگاران مشهور دوره ایلخانی‌ست که مولف نزهه‌القلوب و ظفرنامه می‌باشد. بقعه حمدالله مستوفی قزوین، با سبک معماری آذری خود شناخته می‌شود. این بنا دارای گنبدی فیروزه‌ای رنگ و مخروطی‌ست که کتبیه‌ای به خط ثلث، یادگارها و شجره‌نامه حمدالله مستوفی را معرفی می‌کند. این بنا در ۲۰ بهمن‌ماه ۱۳۱۸ خورشیدی در لیست نشانه ها ملی مملکت ثبت شد.

آدرس:‌ قزوین، خیابان طالقانی، خیابان ملک آباد سابق، کوچه مستوفی

مقایسه بها و رزرو هتل ایرانیان قزوین از سایت های معتبر

مسجد جامع قزوین
مسجد_جامع_قزوین

مسجد جامع قزوین با ۳۵۰۰ متر چهارگوش مساحت، از جاهای دیدنی قزوین است. این بنا در هر چهار جهت خود حائز درب‌های ورودیست. صحن‌های مسجد جامع قزوین در هر چهار جبهه آن ساخته شده‌اند که هر یک حائز بالکن بزرگواری هستند. احد از شاهکارهای معماری سنتی و اسلامی را می‌توان در گنبد مسجد و مناره‌های آن مشاهده کرد. معماری مسجد به سبک سلجوقی و صفویان بوده که گنبد فیروزه‌ای و مناره‌های آراسته به کاشی آن، ارتفاع بسیار زیادی دارد. در تقسیم جنوبی مسجد نیز محرابی پوشیده‌شده در سنگ مرمر جای دارد. سوره بقره به چهره کامل در روی چند تا از کتیبه‌های دو سمت محراب تألیف شده است. مسجد جامع قزوین که از مساجد کهن کشور است، یکی از یادگارها تاریخی گردشگری قزوین به احصاییه می‌آید.

آدرس:‌ قزوین، خیابان شهدا (سپه سابق)

بازار قزوین
بازار_قزوین

 بازار قزوین در دسته شمالی به پاساژ (فرانسوی) سرباز و از جنوب به پاساژ (فرانسوی) سرپوشیده ته می‌شود. از شرق و غرب نیز به ترتیب به سرای وزیر و چهارسوقی حقیر باز می‌گردد. بازار قزوین حائز بخش‌های مهمی بوده که باعث شده است این مجموعه به عنوان یگانه از مراکز مهم توریسم قزوین به آمار آید. تیمچه‌های معروفی چون حاج سید کاظم، درویش مهدی و حاج محمدتقی، مسجدالنبی، سرای دالان دراز، بازار قیصریه، گرمابه سعیده و رضوی و سرای خوش‌نویسان قزوین از دسته این مراکز هستند. بازار قزوین با طاق‌های آجری قشنگ و مرتفع خود، توانست در دوره صفویه، پیرامون بازارهای خود را گستره داده و هر کدام از بازارها را به صنفی ویژه اختصاص دهد. این مجموعه به تنهایی دسته عمده‌ای از گردشگری قزوین را دربرگیرنده می‌شود.

آدرس:‌ قزوین، خیابان پیشوا خمینی (ره)

مقایسه قیمت و رزرو هتل سنتی منزل خوشبختی قزوین از سایت های معتبر

کاروانسرای سعدالسلطنه
کاروانسرای سعدالسلطنه

کاروانسرای سعدالسلطنه از مشهورترین جاهای دیدنی قزوین است. سعدالسلطنه، حاکم وقت قزوین در دوره قاجار، دستور ساخت آن را صادر نمود. در چهار طرف گنبد آن، چهار نیم‌گنبد و نورگیر پیمان گرفته است که باعث ارشد جلوه دادن محیط‌ می‌شود. سرای سعدالسلطنه قزوین بزرگترین سرای سرپوشیده شهر قزوین است که وسعتی بیش از ۶ هکتار دارد. ارزشمندترین دسته این سرا، چهار سوق می‌باشد که از برشگاه دو راسته شکل گرفته و بر بلندای آن، گنبد عظیمی کاشی‌کاری شده است. قسمت‌های مختلف این کاروانسرا امروزه به عنوان رستوران، تولید و عرضه صنایع دستی، فروشگاه لباس و ... مورد بهره‌گیری پیمان می‌گیرند. حمام سعدیه نیز از دیگر بخش‌های جاهای دیدنی قزوین که واقع در این کاروانسراست.

آدرس:‌ قزوین، خیابان پیشوا خمینی (ره)، حتماً فاصل بازار قدیم قزوین و عمارت چهل‌ستون

آب ‌انبار سردار بزرگ
آب_انبار_سردار
آب انبار سردار کبیر از باشکوه‌ترین جاهای دیدنی قزوین است. گنبد بلند آجری آن که حائز نورگیر هایی روی بدنه است، با مخروطی کوچک فیروزه‌ای روی گنبد، جلوه باشکوهی به ساختمان بخشیده است. بلندترین بخش آب انبار سردار بزرگ، ارتفاعی حدود ۲۹ متر از سطح زمین دارد. علاوه بر بادگیر مرکزی آب انبار، چهار روزنه مشبک نیز جهت تهویه در گنبد آن تعبیه شده است. دو سمت ورودی آب انبار را سکوهایی سنگی جهت نشستن و استراحت شکل دیتا است. جهت دسترسی به آب، لازم است که نزدیک ۱۲.۵ متر از پله‌های سنگی زیر بروید. این راهرو در سرانجام به کانال نامی مسیر شیر خاتمه می‌شود که سقف قوسی شکل دارد. تزئینات آجری، رسم‌بندی، کاشی‌کاری‌های قشنگ و طاق‌نمای وسط مایه زیبایی هرچه بیشتر آب انبار سردار کبیر شده است. حجم اندوختگاه این آب انبار چیزی بیش از سه هزار متر مکعب می‌باشد. آب انبار سردار بزرگ، با عنوان بزرگترین آب انبار تک گنبدی جهان، از جاهای دیدنی قزوین است که مرز باید متعلق به دید نمایید.

آدرس:‌ قزوین، خیابان راه‌آهن، برزن راه‌ری

مقایسه بها و رزرو هتل البرز قزوین از سایت های معتبر

قلعه الموت
قلعه_الموت

قلعه الموت که محلی‌ها به آن قلعه حسن نیز می‌گویند، از قلعه‌های مشهور و خاص ایران است. منطقه الموت یکی از جاهای دیدنی قزوین است که اسرار بسیاری را در خویش پنهان دارد. الموت که اسم آن با اسماعیلیان پیوند خورده است، به عنوان پایگاهی نظامی برای حکومت حسن صباح کاربرد می‌شد. هرچند در کتب تاریخی از قلعه الموت به عنوان حبس یاد می‌شود، لیکن کاوش‌های کهن حاکی از آنند که این منطقه، محل زندگی کسان خاصی بوده است. قلعه الموت با دو هزار متر مربع مساحت، در بلندای صخره‌ای به بلندی ۲۱۶۳ متر ساخته شده است. قلعه الموت از هر چهار جهت با پرتگاه محاصره شده است. فقط مسیر ورودی قلعه الموت در ضلع شمال شرقی آن قرار دارد. این قلعه در سنه ۶۵۴ قمری به دستور هلاکو به آتش کشیده‌ شد. پس از آن، این قلعه بعنوان حبس به کار گرفته شد. ویرانه‌هایی که امروزه از قلعه الموت به جای مانده است، در ۱۲ بهمن سنه ۱۳۸۱ به عنوان نشانه ها ملی مملکت ثبت شده است.

آدرس:‌ قزوین، بخش شمال شرقی روستای گازرخان (قصر خان)

تیمچه سرباز
تیمچه_سرباز

تیمچه سرباز گرد از قسمت‌های بازار قزوین است که در دسته شمالی بازار قیصریه واقع می‌باشد. این تیمچه با بنایی در دو طبقه، به دوران صفوی و قاجاریه متعلق است. درب ورودی پاساژ (فرانسوی) سرباز آراسته به کمان کلیل است. لچکی‌های طاق‌نمای حجره‌های آن نیز با کاشی‌های صورتی و زرد، نشان‌هایی از صحنه‌های شکاری، گل‌بوته‌ها و طیور می‌باشد. درهای تیمچه سرباز دارای ارسی‌های چوبی فراوانی‌اند. ثبت این بنا در شهریور ۱۳۷۸ انجام شده است.

  • ۹۹/۰۳/۲۵
  • nima nasiri

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی