بازسازی ساختمان

قوانین بازسازی ساختمان امروزه اهمیت بیشتری پیدا کرده‌اند. در دنیای امروز که آپارتمان‌نشینی هر روز اغلب از پیش اشاعه می‌یابد و هر روز ساختمان‌های کهنه اکثریت تخریب شده و به برج‌های بلند تبدیل می‌شوند، هنوز هم خانه‌های باستانی در تمام جهان طرفداران خودشان را دارند. بسیاری از افرادی که از ماضی تا به حال در این خانه‌ها زندگی می‌کرده‌اند، آماده به تعویض خانه‌های خویش با آپارتمان‌های نو نیستند. خیلی از کسان هم هستند که بعد از مدت‌ها آپارتمان‌نشینی خسته شده‌اند و ترجیح می‌دهند به سراغ خرید خانه‌‌های کهن بروند.



با تمام این صحبت‌ها، خانه‌های کهن هرچقدر هم که زیبا و آسان به نظر بیایند به گذشته تعلق دارند. این موضوع به این معناست که چه بسا تأسیسات و بنای این خانه‌ها غیرقابل استفاده یا در بهترین حالت مستهلک است. در نتیجه راه‌حل حفظ چنین خانه‌هایی نوسازی و بازسازی آن‌ها است. بازسازی ساختمان بر بر اساس قانون، شرایط و مراحل مشخصی دارد و اگر شما قصد بازسازی منزل خود را دارید، باید قبل از هرچیز به سراغ قوانین مربوط به بازسازی ساختمان بروید. برای این قصد در پیوستگی این مطلب به اتفاق ما باشید.



بازسازی و نوسازی

قبل از هر چیز لازم است بدانید که بازسازی و نوسازی با هم متفاوت‌اند ولی خیلی از کسان این دو اصطلاح را اشتباهاً به جای هم بهره‌گیری می‌کنند. بازسازی ساختمان به معنای انجام تعمیرات و اقدامات مرمتی روی یک بنای کهنه است که عمر بنا را افزایش می‌دهد، اما تمام سعی بر این است که در طی این تعمیرات کمترین میزان تغییر در نما ساختمان ایجاد شود. بازسازی بنا به راستی همان فرآیندی است که بر روی بناهای تاریخی سپریدن شده و راهبند از بین رفتن این بناها می‌شود.


بازسازی داخلی منزل

تصمیم گیری در مورد وضعیت بازسازی درونی منزل، بر دوش کسان می باشد. این بازسازی دربرگیرنده تغییر در قسمت ها و اجزاء گوناگون خانه می شود. آن چه که در بازسازی داخلی خانه بیش تر باره توجه پیمان می گیرد، بحث جذاب دکوراسیون درونی می باشد. در پیوستگی این مطلب نکات تکمیلی در اختیار شما پیمان خواهیم داد.



رنگ آمیزی داخلی منزل



  • ۰
  • ۰

شرح وظایف مهندس ناظر ساختمان
در حال حاضرکارهای بازگردانیدن شده توسط سازمان سامانه مهندسی ساختمان به مهندسان به چهره تک ناظره و چهار ناظره می باشد.

شرح وظایف مهندس ناظر ساختمان تک ناظره
تمام مسئولیت های حرفه ای وارسی ساختمان از لحاظ سازه، معماری، تاسیسات مکانیکی، تاسیسات برقی و نقشه برداری بر دوش یک نفر مهندس عمران یا مهندس معمار می باشد.  تنها در شرایط کنونی پس از درخواست مالک جهت اخذ کنتور برق و طی شدن مراحل اداری از راه سیستم ارجاع برق اماکن، یک نفر مهندس برق جهت کنترل اقدامات اتمام شده برگزیدن می شود که بدبختانه شوربختانه در بسیاری از موارد به علت اینکه ساختمان در مراحل نهایی می باشد بسیاری از موارد نادیده انگاشته می شود.

شرح وظایف مهندس ناظر هماهنگ کننده- چهار ناظره
مسئولیت نظارت به صورت جمعی و بر بنیاد تخصص برعهده 4 نفرمی باشد. یکی از افراد مهندس ناظر ساختمان (مهندس عمران یا مهندس معمار) علاوه بر وظایف فردی خود، مسئولیت انسجام با دیگر ناظرین و مکاتبات با مراجع صدور اجازه و … را عهده دار می شود و عنوان ناظر منسجم کننده به وی دیتا می شود.

ناظر هماهنگ کننده شخصی حقیقی یا حقوقی دارای اجازه کارگماری و شایستگی بازبینی در زنجیره معماری یا عمران است که بر بنیاد شرح خدمات مهندسان رشته های ساختمان، رئیس هماهنگی بین همگی ناظران در هر ساختمان یا مجتمع یا مجموعه ساختمانی و تسلیم کننده گزارش های مرحله ای شغل به شهرداری، سازمان استان و یا سایر مراجع ذی ربط می باشد. در ذیل برخی شرح وظایف ناظر منسجم کننده به کوتاهی آورده شده است:

واضح ترین وظیفه ناظر هماهنگ کننده، برپایی انسجام و بستگی بین دیگر ناظران و مجری است و از طرفی مسئول انسجام و مدیریت مهار بر کیفیت و کمیت اجرای پروژه می باشد. در حال حاضر، ناظر منسجم کننده نماینده سایر ناظران در بستگی با مراجع ذیربط می باشد.
کنترل و حصول اطمینان از اجرای ساختمان توسط سازنده یا سازندگان ذیصلاح. لازم به ذکر است در حال حاضر، بر اساس رویه شهرداری ها، اجرای پروژه های بالای 2000 مترمربع بایستی توسط مجری ذیصلاح مندرج در پروانه صورت گیرد و امضای برگه آغاز عملیات (شروع به کار) از طرف ناظر هماهنگ کننده باید پس از رویت پیمان نامه مجری انجام شود.
پس از صدور جواز ساختمانی و پیش از امضای فیش آغاز عملیات(آخرین برگه از جواز)، ناظرهماهنگ کننده بایستی از ملک رویت نماید و مطمئن شود که تخریب و یا … اتمام نشده باشد. لازم به بیان است که پس از امضای فیش شروع به کار بدست ناظر منسجم کننده، مسئولیت بازبینی بر اجرای درست ویرانی ساختمان، به عهده ناظر سازه بوده ولی مسئولیت سایر ناظرین نیز همهنگام با صدور فرمان ساختمانی نخست می شود. بطور نمونه مسئولیت مهندس ناظر برق در عملیات تخریب اغلب متوجه کنترل ایمنی محل کنتور برق از لحاظ نم و بارش های جوی است و عمده مسئولیت مهندس مکانیک در سررسید تخریب دربرگیرنده جابجایی کنتور آب،جمع آوری علمک گاز و مهار محل آن به گونه ای که در محل تردد ماشین آلات خاکبرداری پیمان نگیرد همچنین کنترل گرمایش در اتاق های کارگری(بخصوص در فصول سرد سال) از آغاز تخریب تا انجام عملیات ساختمانی باید بدست ناظر تاسیسات مکانیکی کنترل شود.
ارتباط مستمر و پیوستگی با ناظران دیگر و اطلاع به آنان برای حضور در کارگاه در مواقع لزوم و برگزاری جلسات هماهنگی و تهیه صورت جلسات دوره ای.
رفع ناسازگاری عقیده بین دیگر ناظران و مجری، چنانچه در حین اجرای عملیات ساختمان درباره رعایت مقررات ملی، اجرای نقشه ها و مشخصات فنی و… بین هریک از ناظران و مجری اختلاف عقیده بروز نماید در وهله نخست، ناظر منسجم کننده نسبت به حل ناسازگاری از طریق حکمیت اقدام خواهد رو کرد . در صورت عدم پذیرش نظر وی به عنوان داور بدست طرفین باید مراتب را جهت توقف عملیات اجرایی به مراجع صدور فرمان اطلاع دهد الی اقدامات لازم توسط کمیته داوری مستقر در سازمان استان، سپریدن شود.

ناظرین متهد و موظف به اجرای هر یک از وظایف محوله به شرح زیر هستند:

برنامه‌ریزی و سازماندهی مراحل کار
راهنمایی و بررسی پیشه بخش همیشگی یا واحد گذرا در کارگاه
کنترل و بررسی نقشه‌های معماری و سازه
رعایت اصول ایمنی در کارگاه
هماهنگی بین سازمانی برای اخذ مجوزهای لازم
تذکر کتبی به سازنده و صاحبکار در صورت عدم اجرای صحیح نقشه‌های سازه
بررسی مهندسی زمین و خاکبرداری
کنترل مسائل مربوط به فونداسیون، آرماتوربندی و قالب‌بندی
نظارت بر اجرای سقف، سفت‌کاری و نازک کاری
نظارت بر طرح درآمیختگی و بتن‌ریزی کل بخش‌های سازه
کنترل مصالح ساختمانی از نظر کیفیت
نظارت بر لوله کشی و تأسیسات ساختمان
ارزیابی روش‌های ساخت و ساز
دستور انجام آزمایش از کیفیت بتن و مصالح ساختمانی
تعیین مقرون به صرفه بودن طرح‌های اجرایی
بررسی برنامه‌های تفصیلی مهندسی
خدمات مشاوره و بازرسی در ساخت

پیاده سازی نقشه
پیاده سازی نقشه به طور مستقیم از وظایف مهندس ناظر ساختمان نیست. اما مهندس ناظر ساختمان با آشنایی با روش پیاده سازی نقشه و کنترل آن، می تواند از بسیاری از خسارات مالی و هدر رفتن سرمایه های ملی جلو گیری کند.

تشخیص اینکه پیاده سازی نقشه درست اتمام شده یا نه بر دوش مهندس ناظر ساختمان است. پایه ها باید دقیقا در محلی که در نقشه مشخص شده است، اجرا گردند. در غیر این صورت مهندس ناظر ساختمان باید، عملیات را تا اصلاح آن متوقف کند.

وظایف مهندس ناظر ساختمان

پیاده سازی اشتباه نقشه، خسارات جبران ناپذیری به بار می آورد.

  • ۹۹/۰۳/۰۷
  • nima nasiri

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی